? заменува една буква

BMP

1.
компј. Фајловите со екстензијата *. BMP содржат растерна графика за Мајкрософт виндоус (Microsoft Windows) апликации. Види bit map, raster graphics.

bmp

1.
графички формат, слика

BMus

1.
mus. кратенка од Bachelor of Music BMX кратенка од bicycle motorcross