? заменува една буква

seizure

1.
запленување, одземање
2.
1. удар, напад (на болест)
3.
фаќање
4.
n. заземање, освојување; /2/ (прав.) запленување (на имот)
5.
одземање, запленување, наглост
6.
удар, напад (на болест)
Зборови со слично значење

seizure of goods

1.
запленување на стока