? заменува една буква

пони

1.
(анг. pony) зоол. раса многу ниски, мали коњи; пони-велосипед мал велосипед што се склопува; пони-експрес на американскиот запад во 19. век: систем на пренесување на пошта со јавачи на коњи што ги преземале пратките еден од друг на определени станици.