? заменува една буква

aberration

1.
n ;1. ненормалност, отстапување (од нормата) ;2. (astro. and optics) аберација; spherical ~ сферна аберација
2.
отстапување (од нормала), исклучок
3.
1. изопаченост, абнормалност
4.
отстапување (од нормала), исклучок, отстапување
5.
абнормалност, изопаченост