? заменува една буква

cloth

1.
материја
2.
n. ткаенина, материјал, чоја, грубо платно, платно
bound in doth - во платнен повој; /2/ чаршав за маса
to draw cloth - раскрева маса
3.
штоф
Зборови со слично значење
именки (синоними):

clothe

1.
се облекува
2.
n. (pl.) костум, фустан, алишта
3.
облекува
Зборови со слично значење

clothe; dress

1.
облекува; се облекува

clothes

1.
облека
2.
алишта; облека
Зборови со слично значење

clothes; dress; garment

1.
облека; алишта; фустан

clothing

1.
n. костум, снабдување со облека, униформа
2.
облекување
3.
облекло, одело
Зборови со слично значење

clothing industry

1.
текстилна индустрија