? заменува една буква

abhorrent

1.
a ;1. гнасен, одвратен; to be ~ to smb. да се биде некому одвратен ;2. кој се гнаси
2.
гаден
3.
гаден, одвратен, грозен
Зборови со слично значење
придавки (синоними):