? заменува една буква

continue

1.
продолжува
2.
v. (се) продолжува; /2/ останува, престојува; /3/ следува како продолжение; /4/ се протега
Зборови со слично значење

continue; go on; extend; lengthen

1.
продолжува; се продолжува; здолжува; се здолжува

continued

1.
a. продолжен, кој се продолжува
to be continued - продолжува; /2/ непрекинат
Зборови со слично значење
придавки (антоними):