? заменува една буква

humble

1.
понижен
2.
a. скромен; /2/ сиромашен; /3/ понизен, неугледен; v. понижува; /2/ смирува
3.
скромен
4.
понизен, покорен
Зборови со слично значење
придавки (синоними):
придавки (антоними):
придавки (слични):